Reverse Loop Atlas Controller HELP!!!! - Model Train Forum - the complete model train resource
Model Train Forum - the complete model train resource  

Go Back   Model Train Forum - the complete model train resource > Model Train Workshop > Technical Model Train Forum
Forgotten your password?

Technical Model Train Forum Discussion on advanced technical aspects.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-26-2009, 10:47 PM   #1
plasticman
Hobo
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8
Reverse Loop Atlas Controller HELP!!!!

Hello,

Problem here. I have a N scale layout with a reverse loop. Train runs good until it reaches the turnout then stops. I switch direction, push the train, then away it goes. It sucks doing this each time. I bought the atlas controller and dont have the faintist idea on how to wire this thing. I followed the schematics on the back and still nothing. Could someone please, please, please tell me how to wire this dang thing. Im so frustrated, its no longer funny or amusing. I am a novice at this, so please use very basic language and explain from start to finish on what to do. From how the track needs to be setup with insulators to the wiring of the controller to the power pack OR if there is a website to direct me to it. Thanks so much!
plasticman is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2009, 11:58 PM   #2
tankist
פעם שריונר
 
tankist's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: NW Chicago burbs
Posts: 2,733
Scales Modeled: HO
can you please post your track diagram showing isolated sections and power leads?
tankist is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2009, 06:59 PM   #3
T-Man
Yard Master & Research
 
T-Man's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Seacoast, NH
Posts: 8,412
Scales Modeled: Lionel, S, HO
Images: 259
You can start by showing the directions that are on the back.
__________________
"T" stands for
Trains, Track, Trestles, and more Trains

How-To Column and Signature links Post number 4.


Links under O Scale Information
T-Man is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 08:55 PM   #4
plasticman
Hobo
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8
I figured it out. Instead of using the Atlas Controller, I used the Atlas twin. Seems to work fine now. Thanks everyone, wiring and patience is not in my blood...
plasticman is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


» Visit These Sites:
LGB World

Or Our European Train Website ModelRailForum




All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2008-2013 Model Train Forum