Locomotive has stopped working - Model Train Forum - the complete model train resource
Model Train Forum - the complete model train resource

Go Back   Model Train Forum - the complete model train resource > Model Train Workshop > DCC Forum (Digital Command Control)
Forgotten your password?


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-18-2019, 11:11 AM   #1
furnmkr
Hobo
 
Join Date: Apr 2018
Location: New Market, Virginia
Posts: 13
Scales Modeled: HO
Images: 1
Locomotive has stopped working

I have a Broadway Limited, Paragon 2, steam engine #9915 that was working fine but has now stopped working. I was running it just fine on the layout using NEC DCC. When I went to reduce the speed and stop it the locomotive just kept running. I reduced the speed to zero and even pressed the 'emergency stop' button but it kept running. The only way to stop it was to turn off power to my whole layout.

When I turned power back on the locomotive will not run (move) and I get no sound. The only thing that is working is that I can turn the headlight on and off.

Any ideas about what happened and what can be done to fix the situation?

Thanks,
Jeff
furnmkr is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-18-2019, 12:02 PM   #2
DonR
Train Master
 
Join Date: Oct 2012
Location: Jacksonville, Fl
Posts: 7,918
It's not uncommon for a DCC decoder to 'lose it's way'. The
first thing to try is a reset to default. Use your
controller manual for directions on how to do this.

Don
DonR is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2019, 01:49 PM   #3
nrscroller
Gang Labourer
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 63
Good luck,
That is why I will not buy any more sound engines. They run like junk half the time.
nrscroller
nrscroller is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


» Visit These Sites:
LGB World

Or Our European Train Website ModelRailForum




All times are GMT -5. The time now is 07:09 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.